Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

El cicle ‘Ciència a l’IEI’ aposta per donar a conèixer la fotònica i la nanomedicina

L’Aula Magna de l’IEI ha acollit aquest dimecres la conferència Darrers avenços en fotònica i nanomedicina, a càrrec del físic català, director de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, i doctor i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, Lluís Torner, en el marc del cicle Ciència a l’IEI. L’acte ha estat presentat pel responsable del Departament de Ciència i Tecnologia de l’IEI, Josep Varela.

Torner ha explicat que la llum, concretament la llum làser, s'ha convertit en una de les eines fonamentals per a l'avenç científic, tecnològic i econòmic en moltes àrees, que van des de les telecomunicacions i Internet fins a les ciències de la vida i la salut, el medi ambient i l'entreteniment. Per això, ha dit que a l'ICFO s'avancen les fronteres d'algunes d'aquestes àrees, com la nanofotònica, l'optoelectrònica, la biofotònica i l'òptica quàntica.

Cal recordar que la fotònica és la ciència que estudia la creació, el control i la detecció dels fotons i de les seves interaccions amb la matèria. Els fotons són les partícules elementals d'intercanvi lligades a la força electromagnètica.

La nanomedicina és una àrea emergent de gran importància estratègica que s'espera jugui un paper rellevant en el desenvolupament, disseny i fabricació de nous equips i materials per al diagnòstic, tractament i prevenció de malalties.