Facebook Twitter Instagram Google + YouTube flickr 

Seu electronica

Presentació del llibre 'Al mateix riu d'Heràclit'

dimarts, 13 març, 2018 - 19:30
Aula Magna. Plaça Catedral s/n - 25002 Lleida

El fenomen de les parelles mixtes islamocristianes reflectit en un llibre

L’Aula Magna de l’IEI ha estat la seu aquest dimecres de la presentació del llibre Les parelles mixtes islamocristianes. Un amor transgressor que posa a prova prejudicis i fronteres, a càrrec del professor de Filosofia i diputat al Parlament de Catalunya, Josep Maria Forné; la doctora en Sociologia i professora de la UdL, Paquita Sanvicen; l’actriu, escriptora i membre de parella mixta islamocristiana, Dunia Carulla; i el copresident del GRIC i coautor del llibre, Ahmed Benallal.

CAT

L’Institut d’Estudis Ilerdencs homenatjarà la figura de Carles Hac Mor amb una exposició, unes jornades i la publicació de l’obra completa

Els actes programats, que han estat comissariats pel poeta Carles M. Sanuy, s’han presentat avui a la Paeria, que n’és l’organitzadora juntament amb la Diputació de Lleida.

Pepa Balasch, Jordi Marrugat, Margalida Pons, Josep M. Sala-Valldaura, Manel Guerrero, Antoni Clapés, Vicenç Altaió, Joan Minguet Batllori, Miquel Àngel Marín, Dolors Miquel, Francesc Gelonch i Eduard Escoffet  seran alguns dels noms que hi intervindran.

CAT

Francesc Granja parla de la sexualitat a la cloenda del cicle ‘Repensar les nostres vides’ de l’IEI

La d’avui ha estat la darrera de les quatre sessions programades d’un cicle que ha dut a Lleida debats amb Lucía Caram, Montse Nebrera, Ferran Sàez, Gemma Filella, Josep Maria Esquirol i Fernando Fantova.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha celebrat avui la cloenda del cicle ‘Repensar les nostres vides’, que s’ha desenvolupat en quatre sessions i que ha format part dels actes commemoratius del 75è aniversari de l’IEI.

CAT

L’IEI inaugura l’exposició ‘Quaderns i llibres heterònims’, de Mateo Vilagrasa, que també presenta l’obra ‘Libro de libros’.

La mostra es podrà veure fins al 29 d’abril a la Sala Gòtica i ha estat presentada, juntament amb el llibre, per la vicepresidenta Rosa Pujol i Rafael Argullol.

CAT

Presentació del llibre ‘Clasificación razonada de los Terços de Croat (1455-1472)

L’Aula Magna de l’IEI ha acollit aquest divendres la presentació del llibre Clasificación razonada de los Terços de Croat (1455-1472), de José Antonio Aranzana. L’acte ha comptat amb les intervencions del professor de Filosofia i diputat al Parlament, Josep Maria Forné; el professor d’Història de la UdL, Joan Busqueta; Rafael Garcia CastellvÍ,; i l’advocada, Teresa Aranzana Aresté.

CAT

L’arquitecte Ramon M. Reig parla de la relació entre cos i art en una conferència a l’Aula Magna de l’IEI

L’Aula Magna de l’IEI ha acollit aquest dijous la conferència Cos i art, a càrrec de l’arquitecte Ramon M. Reig, en el marc de la celebració del cicle El cos en l’ésser humà, organitzat per l’Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida (IREL), la UdL, la Fundació Joan Maragall, i la Diputació de Lleida i l’IEI. L’acte ha comptat també amb la intervenció del professor de Filosofia i diputat al Parlament de Catalunya, Josep Maria Forné.

CAT

Les XIII Jornades de Filosofia a Lleida debatran els dies 23 i 24 a l’Institut d’Estudis Ilerdencs sobre ‘La democràcia al segle XXI’

Una quinzena de ponents i conferenciants participaran en la doble jornada, que proposa reflexionar al voltant de l’evolució i, sobretot, l’actualitat d’aquest sistema polític. Suso del Toro oferirà la lliçó inaugural.

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs serà l’escenari els dies 23 i 24 d’aquest mes, de les XIII Jornades de Filosofia a Lleida, que tindran com a tema ‘La democràcia al segle XXI’ i en què hi intervindran una quinzena de ponents i conferenciants.

CAT

Pàgines

Subscriure a Institut d'Estudis Ilerdencs RSS