Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI torna a fer costat al Dia Memorial de la Sida acollint l’acte institucional de la commemoració

S’ha llegit el manifest i, durant tot el dia, s’ha pogut veure l’exposició ‘Tapissos dels noms’, amb peces confeccionades per familiars i amics

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat, un any més, l’escenari de l’acte institucional de la Commemoració Internacional del Dia Memorial de la Sida a Lleida, que enguany ha arribat a la seva 27a edició. L’acte s’ha celebrat aquest vespre sota l’organització de l’Associació Antisida de Lleida.

L’objectiu de la jornada era recordar les persones mortes com a conseqüència d’aquesta malaltia, que han estat esmentades durant la lectura del manifest, que ha anat a càrrec d’Antonia Vega. També s’ha reivindicat la lluita per la igualtat, la dignitat i contra l’estigmatització i la discriminació social, i s’ha pogut gaudir d’una representació musical a càrrec de les violoncel·listes Blanca Rodríguez i Rebeca Segura, i d’un recital poètic a càrrec de Francesc Romero.

A més, al llarg de tot el dia s’ha pogut veure davant de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de la Catedral de Lleida l’exposició ‘Tapissos dels noms’, amb peces confeccionades a mà per familiars i amics, i que han estat cedides pel Museu d'Història de Catalunya. A més, s’ha instal·lat un estand informatiu de l'Associació Antisida de Lleida.