Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

El Festival Espurnes Barroques- Amb veu de Dona- oferirà música i experiències al voltant del Barroc en quatre caps de setmana consecutius

La segona edició del certamen, que se celebrarà del 18 de maig al 9 de juny, ha estat presentada avui a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Els santuaris i esglésies de la Catalunya central (el Solsonès, la Segarra, l’Anoia i el Bages) són l’escenari i l’eix d’una activitat que proposa activitats de tota mena

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest divendres la presentació de la segona edició del Festival Espurnes Barroques, que se celebrarà en diferents espais de les comarques del Solsonès, la Segarra, l’Anoia i el Bages en quatre caps de setmana consecutius entre el 18 de maig i el 9 de juny. Durant aquests caps de setmana, s’oferiran 17 actuacions musicals, 10 tastos, 4 tastos (de vi, cervesa, cafè i xocolata), 4 àpats, 2 conferències i 2 tallers, tot plegat sota el lema ‘Barroc amb veu de dona’, en referència a que les soprano tenen un paper molt destacat en la programació.

La presentació ha comptat amb la participació de l’assessor cultural de la Diputació, Antoni Balasch; de l’alcalde d’Estaràs, Ramon Torné; i del director artístic del festival, Josep Barcons. En la seva intervenció, Balasch ha destacat que el festival “fa cultura, fa territori i fa turisme”, una triple vessant que aconsegueix amb una proposta musical, patrimonial i gastronòmica “de qualitat”.

El certamen va nàixer amb el repte d’esdevenir un referent de primer ordre, capaç d’oferir no només concerts, sinó experiències completes al voltant del Barroc en una zona de 27.000 hectàrees de la Catalunya Central que fa vint anys va quedar devastada per un incendi.

Des d’aleshores es van posar en marxa diverses iniciatives per reactivar aquesta àrea des de diferents vessants, i una d’elles va ser la que, a partir de la creació de la ruta del Solsonès Barroc, amb l’Ajuntament de Riner com a motor, va crear el Festival Espurnes Barroques, que l’any passat va aplegar 1.500 persones.

El Festival Espurnes Barroques va sorgir, doncs, inicialment a iniciativa del municipi de Riner per potenciar un espai barroc únic a Catalunya com és el santuari del Miracle, i després ha esdevingut un festival supramunicipal emparat per una mancomunitat de municipis coneguda com a Territori Barroc formada per: 11 municipis (Riner, Pinós i La Molsosa, al Solsonès; Calonge de Segarra i Pujalt, a l’Anoia;  Sant Ramon i Estaràs, a la Segarra; i Sant Mateu de Bages i Súria, al Bages, més les novetats de Manresa i Cervera), 4 comarques i 2 diputacions, amb parròquies que pertanyen als bisbats de Vic i de Solsona, una comunitat on hi ha quatre santuaris: Sant Ramon, El Miracle, Coaner i Pinós.

Pel que fa a la programació, el festival no es planteja com un cicle de concerts convencional, sinó com una experiència de descobriment, amb un guia de referència. Així doncs, està concebut perquè el públic hi assisteixi durant tot el cap de setmana.

Així, els visitants podran gaudir de noms com ara Guillermo Turina, Les délices du Roy, Elis Efremov, Lettere in Musica, Isabel Esaín, Edwin García, l’Ensemble Méridien, Maria Hinojosa, Juan de la Rubia, Magdalena Garzón, L’Acadèmia 1750, Paul Poletti, Laia Masramon, Joan Bosch, Isabel Fèlix, Ferran Pisà, Soledad Cardoso, Vox Harmonica, Il Gesto Armonico, Lux Fundació, la soprano lleidatana Isabel Altadill, Sons d’Antiga, La Caravaggia, Laura Sintes i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

Podeu trobar més informació i consultar la programació completa a: http://www.espurnesbarroques.cat/.