Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Borja de Riquer presenta a l’IEI una nova visió del país amb la ‘Història mundial de Catalunya’

El prestigiós catedràtic ha coordinat la tasca d’un centenar d’historiadors per oferir un volum que situa Catalunya en un context global

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat avui l’escenari de la presentació del llibre ‘Història mundial de Catalunya’, que ha estat coordinada per Borja de Riquer.

L’acte ha comptat amb la participació de la professora d’Història Conxita Mir i del mateix autor, i s’ha emmarcat dins el Seminari Permanent d’Història de l’IEI, i més concretament dins el cicle ‘Veus del passat, veus del present’.

La ‘Història mundial de Catalunya’ ha estat editada per Edicions 62 dins la col·lecció Llibres a l’Abast. En les seves 992 pàgines, ofereix, per primer cop, la història de Catalunya explicada amb una concepció global, plural, oberta i universal, tot plegat sota la direcció d’un catedràtic d'Història de prestigi com és Borja de Riquer. L’obra està ordenada per dates clau, i un centenar d'historiadors i experts en cada època i matèria ofereixen un retrat de com Catalunya s’explica davant el món, com també d’allò que Catalunya ha aportat a Europa i al món des de la Prehistòria fins als temps contemporanis. 

L’objectiu era, tal com ha explicat Borja de Riquer, anar més enllà d’una història de Catalunya per oferir una tria de personatges, fets i descobertes que mostren l'itinerari històric del país, i presentar-lo de manera innovadora i atractiva, inspirada en la historiografia francesa més moderna.