Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Teresa Capell tanca el cicle ‘Ciència a l’IEI’ amb una conferència dedicada a ‘La biotecnologia vegetal i la lluita contra la sida”

La catedràtica en biotecnologia de la UdL ha posat el punt final a un cicle que ha comptat amb la participació de Pablo Santos Sanz i Josep Maria Gili

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest vespre la sessió de cloenda del cicle ‘Ciència a l’IEI’, que ha tingut com a protagonista la catedràtica en biotecnologia de la UdL, Teresa Capell.

Capell, que és investigadora directora del Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrònoma de la Universitat de Lleida, ha ofert una conferència titulada ‘La biotecnologia vegetal i la lluita contra la sida’, una conferència que ha estat presentada per Josep Varela, conseller de l’IEI membre de la secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies. Durant la xarrada, Teresa Capell, que és tota una referència internacional en la investigació de cereals transgènics, ha posat en valor el cultius d’alguns d’aquests cereals, més resistents a la sequera i que són capaços de créixer amb proteïnes que combaten el virus del VIH.

El cicle ‘Ciència a l’IEI’ ha estat coordinat per aquesta secció de l’IEI i tenia com a objectiu apropar al gran públic les darreres actualitzacions científiques de mans d’investigadors que hi treballen de primera mà. Camps com l’astrofísica, la biodiversitat antàrtica i l’enginyeria genètica tenen repercussions sobre les que els ciutadans ens haurem de pronunciar per garantir un futur món millor. El cicle va començar amb l’astrofísic Pablo Santos Sanz i ‘Planetas enanos. El extraño caso de Haumea' i va seguir amb el biòleg Josep Maria Gili i ‘El paradigma de la biodiversitat antàrtica’.