Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Organyà serà un cop més un espai literari de referència amb la celebració de la 23a la Fira del Llibre del Pirineu, del 30 d’agost a l’1 de setembre

Organyà serà un cop més un espai literari de referència amb la celebració de la 23a la Fira del Llibre del Pirineu, del 30 d’agost a l’1 de setembre

La Fira serà inaugurada per Imma Tubella i inclourà activitats de tota mena relacionades amb el món editorial

El lliurament dels Premis Homilies d’Organyà i la Carrerada, actes centrals d’un certamen que també inclou la presentació de l’antologia ‘Poetes de Ponent’, obra impulsada per l’IEI

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous la presentació de la 23a Fira del Llibre del Pirineu, que se celebrarà a Organyà els dies 30 i 31 d’agost i 1 de setembre.

L’acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach; de l’alcalde d’Organyà, Celestí Vila; del president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Miquel Sala, i del regidor de l’ajuntament, Sergi Parramon.

Organitzada per l’Ajuntament d’Organyà i pel Consell Comarcal amb el suport, entre d’altres, de la Diputació de Lleida i de l’IEI, la Fira inclourà durant els tres dies activitats al voltant del món editorial, com ara presentacions de llibres, xarrades, lectures teatralitzades, contacontes per a infants, exposicions, jocs, esmorzars literaris, visites literàries, espectacles familiars, música, animació itinerant, concerts, una mostra gastron?mica, etc.

La inauguració tindrà lloc divendres al vespre i anirà a càrrec d’Imma Tubella, catedràtica de comunicació i escriptora, que oferirà la conferència inaugural i presentarà la novel·la ‘A cavall del vent’. La cloenda, diumenge al migdia, inclourà un concert de Lo Pau de Ponts. Del gruix d’activitats que es faran entremig destaquen, per?, l’entrega dels Premis Literaris Homilies d’Organyà, el dissabte al vespre a l’església de Santa Maria, amb l’escriptor Rau?l Garrigasait a càrrec de l’Homilia literària i l’arxiver Benigne Marquès a cura de l’Homilia; i la Carrerada de llibres, programada pel dissabte al migdia i consistent en la lectura popular i simultània d’un seguit de llibres a la travessia urbana de la C-14.

A continuació de la Carrerada se celebrarà la presentació de l’antologia ‘Poetes de Ponent’. Aquest acte anirà a càrrec dels seus creadors, Jordi Pàmias i Jaume Pont, i tindrà lloc a les 13.15 hores a l’escenari Carrer del Sol. Es tracta d’un volum que ha estat impulsat per la Diputació de Lleida a través de l’IEI i a la qual s’ha referit en la seva intervenció Estefania Rufach com a “una obra que ha omplert un buit que hi havia a la poesia lleidatana”. La vicepresidenta de l’IEI també ha volgut destacar el fet que la fira ja compleix 23 anys de vida i que, tot i que va començar el 1997 a Martinet de Cerdanya, ha estat a Organyà, on va arribar l’any 2003, “on ha crescut fins a esdevenir un referent per a la literatura de muntanya”.

Tot plegat, amb la presència de nombrosos escriptors de muntanya o creadors d’obres amb temàtiques vinculades al territori, i sempre amb l’objectiu contribuir a enfortir i cohesionar el sector del llibre al Pirineu i ajudar a donar-li el màxim de visibilitat com a literatura amb caràcter propi. En total hi haurà una vintena d’estands i es presentaran una quarantena de llibres.