Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Nou formacions i mig miler de músics al 16è Festival Internacional de Bandes de Lleida, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Organitzat per la Banda Municipal de Lleida, se celebrarà del 4 al 7 de juliol a la capital del Segrià, tot i que també oferirà concerts a Les Borges Blanques, la Granja d’Escarp, Alpicat, Seròs, Vallfogona de Balaguer, Almacelles, Torres de Segre i Castelldans

L’assessor cultural en funcions de la Diputació de Lleida, Antoni Balasch ha participat avui en la presentació del Fem Banda-16è Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida, que compta amb el suport de la Diputació a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. El festival es farà del 4 a 7 de juliol i tindrà com a seu principal Lleida, tot i que també ha programat concerts per tot el territori, amb tots els actes són amb entrada gratuïta.

La presentació s’ha celebrat a l’IMAC, a la seu de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, i també hi han intervingut, entre altres, el regidor de Cultura, Jaume Rutllant; l’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera; el regidor de Cultura de Seròs; Gerard Plaza; la regidora de Cultura de Torres de Segre, Pepita Ruestes; i el director del Festival, Amadeu Urrea, el qual ha destacat “el gran suport que rep el Festival per part de la Diputació i des de l‘IEI, fet que fa possible poder portar-lo arreu del territori”.

En la seva intervenció, Balasch ha destacat que “les bandes musicals són un dels elements dissociables de la recuperació de peces musicals oblidades del patrimoni musical folklòric-local. A la vegada, ha remarcat la voluntat de l’IEI de “col·laborar en expandir l’oferta a tots els indrets”, una expansió que serà ben visible en aquesta edició, en què, al marge de Lleida, hi haurà concerts a Les Borges Blanques, La Granja d’Escarp i Alpicat (divendres 5 de juliol) i Seròs, Vallfogona de Balaguer, Almacelles, Torres de Segre i Castelldans (dissabte 6 de juliol).

Organitzat per la Banda Municipal de Lleida, el Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida comptarà amb la participació de nou formacions i mig miler de músics en total. Fem Banda s’inaugurarà el dijous a les 19.00 a la plaça Paeria amb un concert de la Banda Municipal de Lleida i l’Orchestra di fiati città di Cisternino.

El dissabte dia 6 serà la jornada gran, amb concerts durant el matí a l’Eix Comercial i, a la tarda, el Concurs Internacional de Bandes Simfòniques a l’Auditori Enric Granados. Com a fi de festa, durant la matinal del diumenge (11.00 hores) totes les bandes participants s’aplegaran als Camps Elisis en una desfilada excepcional i molt vistosa, a més d’oferir diferents concerts al passeig central.

Pel que fa a les formacions participants, i a més de les esmentades Banda Municipal de Lleida i l’Orchestra di fiati città di Cisternino, hi prendran part la Banda Sinfónica Infantil Quipile (Colòmbia), l’Orquestra Municipal de Sergiev Posad (Rússia), l’Agrupación Musical Guayedra (Canàries), l’Asociación Músico-Cultural San Sebastián (Granada), la Sociedad Musical Unión de Pescadores (València), la Banda de Música del Centro Instructivo Musical de Mislata (València) i la Banda de Música de L’Agrupació Musical Ràpitenca (Catalunya).

Podeu consultar tota la informació del festival i el programa detallat a: http://www.fembanda.com/inici_ca.php

.