Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’Institut d’Estudis Ilerdencs, escenari de la presentació del llibre ‘Pau Faner, fabulador’

L’obra és un recull de les actes del congrés celebrat el 2017 a Ciutadella al voltant de la figura de l’escriptor i pintor menorquí

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat aquest divendres l’escenari de la presentació del llibre ‘Pau Faner, fabulador’, una edició que anat a cursa de Pilar Arnau, Ismael Pelegrí i Josefina Salord.

L’acte ha comptat amb la presència de l’escriptor i pintor Pau Faner, i de dos dels coordinadors de l’obra: Ismael Pelegrí, curador, professor i membre de l’Institut Menorquí d'Estudis, i Pilar Arnau, curadora, professora i crítica literària, a més d’Òscar Bagur, director de l’editorial Punctum, que ha editat l’obra.

El llibre recull una selecció de les aportacions presentades al congrés dedicat a Pau Faner que tingué lloc a Ciutadella el novembre de 2017. Inclou conferències de Julio Peñate i Àlex Broch, ponències de Joan F. López Casasnovas, Ismael Pelegrí, Caterina Valriu, Francesc Foguet i Joan Cantavella, i comunicacions de Francesc Florit Nin, Josep Pons Fraga, Andratx Badia i Carles Cabrera. Es tanca amb dos textos (de Pilar Arnau i Volker Glab) sobre les traduccions de l’obra de Pau Faner.

‘Pau Faner, fabulador’ és fruit, doncs, d'un camí iniciat per la Secció de Llengua i Literatura de l'Institut Menorquí d'Estudis l’any 2015 amb l'organització d'una jornada d'estudi i d'homenatge a Pau Faner que pretenia establir les principals línies d'estudi a abordar en un posterior congrés internacional, que és el que es va celebrar al 2017 i les actes del qual formen part del volum que s’ha presentat avui. L’obra esdevé, en conseqüència, un llibre de referència pel que fa a l'anàlisi crítica i a la contextualització de la narrativa i del teatre de Faner, com també de les connexions amb la seva obra pictòrica.