Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’Escola de Música L’Intèrpret porta al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs el Festival Simfonic

Aquest centre de formació ha ofert un dels 100 concerts simultanis que s’han celebrat a Catalunya i Balears, enguany apadrinats pel grup Els Catarres

L’Escola de Música L’Intèrpret de Lleida ha estat la protagonista, aquest dissabte al vespre, d’un concert que ha tingut com a escenari el Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i que s’ha emmarcat dins el Festival Simfonic 2019.

Aquesta activitat, que enguany arribava a la seva 9a edició, proposava una diada musical amb 100 concerts simultanis i gratuïts realitzats per més de 5.000 estudiants d’escoles de música a 100 racons de Catalunya i Balears. Així, a les 19.00 hores, els 5.000 músics han interpretat a la vegada la cançó ‘Fins que arribi l’alba’ en honor als padrins de l’esdeveniment d’aquesta 9a edició, el grup Els Catarres.

Les actuacions han tingut lloc en espais singulars d’arreu de Catalunya i les Illes, que en el cas de Lleida ciutat han estat el Pati de l’IEI, l’Auditori Municipal Enric Granados (amb l’actuació de l’Orfeó Lleidatà), el CaixaForum (Escola de Música Arts Musicals de Lleida i Escola de Música de la Ribagorça), l’església Romànica de Sant Martí (Escola d’Acordió de Lleida) i el Museu de Lleida (Aula de Sons de Lleida). El Festival Simfònic 2019 també ha viatjat al territori, concretament a Alguaire (Escola Municipal de Música d’Alguaire), Cervera (Conservatori de Música de Grau Professional) i Mollerussa (Escola Municipal de Música de Mollerussa).

L’Intèrpret és una escola de música i centre autoritzat de grau professional. Des de la seva fundació, l’any 1997, ha estat pionera en impartir un ensenyament musical de qualitat en el qual les formacions instrumentals i vocals hi tenen un pes molt important. S’hi poden cursar estudis d’escola de música, de conservatori, de teatre musical i so i tecnologia musical. L’escola forma en 17 especialitats instrumentals i compta amb nombrosos grup instrumentals d’orquestra, big band, conjunt de guitarres, grup de percussió i corals.