Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Joan Talarn reitera el compromís de la Diputació de Lleida per “promoure, divulgar i difondre” l’Oli de la DOP Les Garrigues

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit la presentació “d’un producte que és part del nostre futur”, ha dit el president de la Diputació

L’acte ha comptat amb la presència de representants de totes les cooperatives adscrites, encapçalats pel president del Consell Regulador, Enric Dalmau

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat aquest divendres l’escenari de la presentació de l’Oli Nou amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) Les Garrigues, un acte que ha comptat amb la participació de Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida.

Talarn ha estat acompanyat per Estefania Rufach, vicepresidenta segona de la Diputació i vicepresidenta de l’IEI; Ramon Cònsola, diputat; i Joan Josep Ardanui, director de l’IEI, en un acte que ha comptat amb la participació d’Enric Dalmau, president del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues, i amb la presència de diferents membres d’aquest consell: Jaume Salvat (Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques), Josep Segura (Maials), Jordi Esquerda (Granyena de les Garrigues), Josep Miró (l’Espluga Calba), Albert Guiu (Juncosa), Josep M. Jové (Maldà), Sílva Raya (l’Albi), Teresa Gallart (Vinaixa), Domènec Preixens (el Soleràs), a més dels vocals tècnics Eva Martínez i Llorenç Canela, i de representants de cooperatives i molins inscrits a la DOP.

En la seva intervenció, Talarn ha destacat que la seu de l’IEI, referent de lideratge cultural al territori lleidatà, és “el marc idoni per fer aquesta presentació, perquè no podem deslligar l’oli d’una cultura de l’oli”, ja que “l’oli a les nostres terres és cultura”. Així, ha assegurat que “l’oli és part del nostre futur”, i ha assegurat que aquest “magnífic” producte ha de servir per arrelar a la gent al territori. D’aquesta manera, Talarn ha reiterat el compromís de la Diputació de Lleida per “promoure, divulgar i difondre” l’oli DOP Les Garrigues.

Centrant la seva mirada en la Denominació Les Garrigues, el president de la Diputació ha detallat que aquesta DOP és la garant “d’un producte gastronòmic de primeríssima qualitat, dels més excepcionals de totes les zones productores del Mediterrani”, una entitat amb la qual la Diputació manté una estreta col·laboració amb diferents activitats, iniciatives i projectes. Tot plegat amb el repte de potenciar un producte que “incideix positivament en el comportament de l’economia local, el desenvolupament rural i la protecció del medi”. Així, Talarn ha anunciat que “si tot va bé, des de la Diputació farem un esforç més per tenir un espai de tastos on la gent pugui venir a conèixer el nostre oli”.

La vetllada ha inclòs diferents activitats obertes al públic, com ara una visita a l’exposició de l’oli nou de totes les cooperatives, el tast dels olis d’oliva verge extra de totes aquestes entitats i la degustació de tapes elaborades amb oli d’arbequina verge extra amb DOP Les Garrigues, a més de la participació en diferents sortejos d’oli.