Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

El CERib recupera la revista ‘Ripacurtia’ després de deu anys sense publicar-se

L’IEI ha acollit la presentació de la publicació més emblemàtica del Centre d’Estudis Ribagorçans, que torna a escena amb una vocació clarament pirinenca

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat l’escenari, aquest dimecres, de la presentació de la revista ‘Ripacurtia’, una publicació impulsada pel CERib-Centre d'Estudis Ribagorçans i que ara enceta la seva segona etapa després de deu anys sense veure la llum.

L’acte ha comptat amb la participació del director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy; de Carles Barrull, secretari general del CERib; de Ramon Sistac, director de l'Àrea de Llengua i Literatura del CERib; i de Jordi Suïls, codirector de la revista.

En la seva intervenció, Ardanuy ha volgut destacar la importància de l’ús de la paraula com a “instrument d’unió i de trencament de fronteres”. Ardanuy ha assegurat que ressuscitar una publicació després de deu anys de silenci no és fàcil i diu molt de la capacitat, de talent i de les ganes de fer coses dels impulsors. Així, ha assegurat que no s’ha de deixar de “donar la paraula als intel·lectuals i als estudiosos”.

El número 1 d’aquesta segona etapa de la revista ‘Ripacurtia’ suposa la recuperació de la capçalera més emblemàtica del CERib. De fet, dona continuïtat als 8 números anteriors que s'havien publicat entre els anys 2003 i el 2008, amb la qual cosa ara s’ha trencat una dècada de silenci. Ho fa amb una nova etapa en què la publicació assumeix la seva vocació no només ribagorçana, sinó clarament pirinenca. 

‘Ripacurtia’ té periodicitat anual i té com a objectiu recollir articles sobre ciències socials, humanitats, lingüística i altres temàtiques en l’àmbit pirinenc, en especial de les comarques de l’Alta Ribagorça i la Ribagorça. El primer número d’aquesta segona etapa de Ripacurtia dedica el seu dossier a la temàtica ‘Fronteres: de la política al fet social, religiós i artístic’, i es va presentar el passat 1 de desembre a la Fira del Llibre del Pirineu d’Organyà.

Cal recordar que ‘Ripacurtia’ va néixer l’octubre del 2003 com a emanació anual dels treballs produïts al CERib, amb l’objectiu de convertir-se en el mitjà on els ribagorçans o els estudiosos de la zona publiquessin les seves investigacions.