Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Carles Mundó ofereix la seva visió del judici del procés al llibre ‘El referèndum inevitable’, presentat avui a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

L’ex conseller de Justícia explica l’experiència viscuda al Tribunal Suprem i aposta per posar en valor el camí que s’ha recorregut fins ara. L’acte d’avui ha estat presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs s’ha omplert avui de gom a gom amb motiu de la presentació del llibre ‘El referèndum inevitable’, de l’ex conseller Carles Mundó.

L’acte ha estat presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, de l’advocat Simeó Miquel, del director executiu del diari ‘Segre’, Juan Cal, a més de l’autor de l’obra. També hi han assistit la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach; els vicepresidents de la Diputació, Jordi Latorre i Ferran Accensi; els diputats Carles Gibert i Jordi Verdú; i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, entre d’altres. El llibre ha estat editat per Pòrtic Edicions.

En la seva intervenció, Joan Talarn ha afirmat que aquest llibre, que té un títol molt adient, explica des del punt de vista d’una persona que és de l’àmbit de la justícia uns fets que, com tot el procés, va ser un “escarment contra tot un poble, que l’únic que volia era decidir el seu futur”.

A més, Talarn, ha mostrat el suport de la Diputació de Lleida i ha assegurat que “és important que la institució estigui al costat de la nostra gent i dels polítics que van ser capaços de posar en joc la seva llibertat per la llibertat de tot nosaltres i de la gent que va saber estar al cantó del seu poble”.

Subtitulat ‘Del judici endavant’, el llibre és el primer testimoni del judici, la primera anàlisi de la sentència del procés i una visió constructiva del present i el futur del sobiranisme, tot plegat de la mà de qui va ser conseller de Justícia del Govern de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, cessat pel 155. Mundó va passar més d’un mes a la presó d’Estremera i es va asseure durant quatre mesos al banc dels acusats durant el judici del procés.

En aquesta obra, l’ex conseller explica l’experiència viscuda al Tribunal Suprem amb els companys de Govern, la presidenta del Parlament i els líders de les entitats sobiranistes, oferint una valoració de la sentència i dels seus efectes, exposant una visió del camí recorregut i d’uns fets que marcaran la nostra història, a la vegada que fent una diagnosi de l’estat de la qüestió i, finalment, plantejant les condicions necessàries per a un projecte polític sobiranista guanyador. En aquest sentit, Mundó fa una aposta decidida per deixar de lamentar-nos per allò que encara no hem aconseguit i donar valor al camí que sí que s’ha recorregut.

Nascut a Vic el 1976, Carles Mundó és advocat en exercici, llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Dret urbanístic. Va ser conseller de Justícia del Govern de Catalunya (2016-2017), període durant el qual es va tancar la presó Model després de 113 anys de funcionament, es va impulsar la Llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, que va anul·lar més de 66.000 judicis i consells de guerra, i es va aprovar la llei que completava el Codi Civil de Catalunya. Actualment és membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. Ha estat cap del Gabinet dels Departaments d’Educació i de Cultura i ha estat president de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). En l’àmbit universitari, ha estat membre del Consell Social de la Universitat de Barcelona (UB) i del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), del qual ha presidit la Comissió Acadèmica. També estat regidor de Cultura, Habitatge i Ensenyament a l’Ajuntament de Gurb, el seu poble, entre 1999 i 2015. Setmanalment publica articles d’opinió als diaris ‘La Vanguardia’ i ‘Ara’.