Facebook Twitter Instagram Google + YouTube flickr 

Seu electronica

Presentació del llibre ‘Felip Solé i Olivé. Pedagogia i tenacitat al servei del país’

La directora de l’IEI, Montserrat Macià, ha participat aquest dilluns en l’acte de presentació del llibre Felip Solé i Olivé. Pedagogia i tenacitat al servei del país, que ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’IEI. L’acte ha comptat també amb les intervencions del professor d’Història Contemporània a la UAB, Josep Maria Solé i Sabaté, i del propi autor, Josep Varela.

Durant la seva intervenció, la directora de l’IEI, ha assenyalat que Solé va ser un dels referents que van fer que el català fos una llengua d’ús habitual a l’ensenyament, i que l’autor, Josep Varela presenta a un activista cultural de soca-rel, amb convenciments sòlids, i amb una tenacitat que van fer d’aquest personatge un gran ensenyant, però també un divulgador cultural constant i clau pel moment en què manifestava els seus posicionaments socials, culturals i polítics.

Felip Solé i Olivé (Lleida 1880 - 1947). Mestre i pedagog de professió, va treballar per la renovació pedagògica i per la introducció de la llengua catalana en l'ensenyament. Va combinar aquesta feina amb la d'activista cultural (l’Ateneu Popular de Lleida, l’Escola Normal de Mestres, el Centre Excursionista de Lleida), tot lluitant per la modernització cultural de la Lleida del seu temps, i va elaborar, des de les pàgines de Vida Lleidatana, un programa per a la modernització de la cultura catalana a Lleida i per difondre els valors lligats a la tradició literària de Ponent.