Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Presentació de les bases de la 14a edició del premi literari 7lletres.

L’acte de presentació, que va tenir lloc a l’Espai Pedrolo del castell de Concabella.

El 2019 se celebrarà l’14a edició del premi literari 7lletres i el divendres 1 de febrer es van presentar les bases per un recull de 7 relats de temàtica lliure en català. El premi està dotat amb 7000€ i amb l’edició del llibre a càrrec de Pagès Editors.

A més de representants de les entitats convocants del premi i va ser present l’assessor de cultura de la Diputació de Lleida, Antoni Balasch com a representant d’una de les entitats promotores del premi.

En l’acte el regidor de cultura de la Paeria de Cervera, Jaume Rossich, i el conseller comarcal de cultura, Ramon Armengol, van fer un  repàs als tretze anys de trajectòria del premi i van destacar i agrair la implicació de institucions públiques, Generalitat i l’Institut d’Estudis Ilerdencs; l’aportació d’empreses privades, Prefabricats Pujol, Pagès Editors, Grup Segre i Informàtica 1Minut i la participació d’entitats públiques i privades de la Segarra.

 

També van destacar la participació en el premi 7lletres d’escriptors d’arreu dels països catalans, com ho demostra el fet que en les edicions anteriors han estat guanyadors dos autors de les Illes Balears, dos del País Valencià i la resta del Principat.

Jaume Rossich, regidor de cultura de la Paeria de Cervera, i Ramon Armengol, conseller comarcal de cultura, van excusar l’assistència d’Adelais de Pedrolo i van destacar que el reconeixement de la figura de Manuel de Pedrolo és un dels motius principals de la iniciativa 7lletres. El premi literari i més coses. A més del premi literari, durant 7 setmanades (del mes de maig fins a primers de juliol) s’organitzen una sèrie d’activitats culturals relacionades amb la figura i l’obra de Pedrolo, la literatura i la comarca de la Segarra. Aquestes activitats finalitzen amb el lliurament del premi literari i suposen la participació coordinada de diferents entitats culturals públiques i privades de la comarca.

Els organitzadors del premi són l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, la Regidora de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Manuel de Pedrolo.

Els guanyadors de les edicions anteriors han estat: Miquel de Palol, Jaume Ferrer, Cèlia Sànchez- Mústich, Mireia Companys, Miquel Àngel Vidal, Xavier Vidal, Carles Hac Mor, Leandre Iborra, Alfred Quintana, Xavier Ballester, Teresa Saborit, Oscar Palazón i Francesc Duch.

El període de participació està obert fins al dia 1 de març, moment en què un jurat format per 5 persones de l'àmbit de la literatura decidiran el guanyador. El lliurament del premi serà el divendres 5 de juliol en el transcurs d'una festa literària.