Facebook Twitter Instagram Google + YouTube flickr 

Seu electronica

Presentació de la dissetena edició del Festival de Música de la Vila de Rialp

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha acollit la roda de premsa de presentació i el posterior acte d’inauguració del XVII Festival de Música de la Vila de Rialp que se celebrarà entre el 15 de juliol i el 26 de setembre. L’acte  ha comptat amb la participació de la directora de l’IEI, Montserrat Macià; l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; el president de l’Associació Rialp Musical, Josep Sabarich; i el director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere Porta

El Festival de Música de la Vila de Rialp és, tal i com reconeixen els organitzadors, un dels esdeveniments culturals més atractius del que es pot gaudir a les comarques de Lleida, especialment a l’estiu. La doble vessant de difondre la música com a element de cultura i la de donar a conèixer un dels paratges més emblemàtics de les comarques de muntanya, donen l’equilibri necessari per l’èxit que ha assolit el festival des de la seva creació.

El festival de Música de Rialp –organitzat per Rialp Musical- permet, segons Montserrat Macià donar a conèixer el municipi de Rialp i el seu entorn arreu del món, i representa un complement d’interès musical de primer ordre.

Durant el festival es podran seguir actuacions de formacions molt diverses, tal i com ja ha anat succeint al llarg de les anteriors edicions, amb la presència d’orquestres de càmera i simfòniques, concerts de cant coral, concerts de música i patrimoni, directors, concertinos, violí, viola, piano, clarinet, xel, guitarra, flauta, percussió, o cant, així com conferències i al projecció de pel·lícules.

A les 19.30 se celebra el primer concert, concretament a l’Aula Magna de l’IEI, a càrrec del quintet Mar del Plata, amb un concert homenatge a Astor Piazzolla.

Els actes previstos són els següents:

Dissabte, 15 de juliol (22.30 hores)

 • Les Petits Chanterurs de Saint-Marc, amb Los chicos del coro (Església parroquial de Rialp)

 

Dissabte, 5 d’agost (22.30 hores)

 • Antonio Tolmos, (pianista i compositor), amb Energy (Església parroquial de Rialp)

 

Dimarts, 8 d’agost (19.30 hores)

 • Projecció de la pel·lícula Barcelona. Abans que el temps ho esborri, de Mireia Ros (Sala de plens de l’Ajuntament de Rialp)

 

Dimecres, 9 d’agost (19.30 hores)

 • Conferència a càrrec del dissenyador i col·laborador de grans mestres de la moda, Josep Maria Llevot Montané. L’acte estarà presentat pel cineasta, productor i fotògraf, Paco Poch (Sala de plens de l’Ajuntament de Rialp)

 

 • Exposició de models d’altra costura del modista espanyol, Pedro Rodríguez (1895-1990). Del 9 al 20 d’agost (Sala de plens de l’Ajuntament de Rialp)

 

Dijous, 10 d’agost (22.30 hores)

 • Cuarteto Casals (Església parroquial de Rialp)

 

Diumenge, 13 d’agost (22.30 hores)

Merel Quartet i Daniel Blanch al piano (Església parroquial de Rialp)

 

Dilluns, 14 d’agost (22.30 hores)

 • Ignacio Henderson (piano) (Església parroquial de Rialp)

 

Dimarts, 15 d’agost (22.30 hores)

 • Amadeus Chamber Orchestra of Polish Radio (Església parroquial de Rialp)

 

Dissabte, 19 d’agost (22.30 hores)

 • Jesús Reina (violí) (Església parroquial de Rialp)

 

Diumenge, 27 d’agost (22,30 hores)

 • Núria Gorchs Viola) i Montserrat sala (piano) (Església parroquial de Rialp)

 

Dissabte, 2 de setembre (22.30 hores)

 • Concert d’oboè i piano, a càrrec de José Manuel González (oboè) i Edoardo Torbianelli (piano) (Església parroquial de Rialp)

 

Dies 6, 7 i 8 de setembre (20.00 hores)

 • Sons perduts de l’ànima romàntica, amb el concert Parlen els pianos històrics del segle IX en concert (Església parroquial de Rialp)

 

Dissabte, 19 de setembre (20.00 hores)

 • Actuació del guanyador/a del 3r Concurs Internacional de Piano Romàntic Antic Mario Calado (1863-1926) (Església parroquial de Rialp)

 

Dimarts, 26 de setembre (16.30 hores)

 • Arcattia, amb La petita simfonia, i la interpretació a càrrec de Claudi Armany (flauta), Joan Morera i Quim Térmens (violí), Lluís Heras (violoncel), Maria Morera (viola), Sebastian Forest (contrabaix) i Gregori Ferrer (Clave) (local residència Germans Farrero)