Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Portes obertes a Avinganya el dia 13 d’octubre amb motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni 2018

Amb motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni 2018 entre els dies 12 i 14 d’octubre, la Diputació de Lleida s’ha sumat a la iniciativa de fer una jornada de portes obertes per mostrar les darreres millores fetes a Avinganya. Concretament, la visita es farà el dissabte dia 13, entre les 10.00 i les 14.00 hores.

Els visitants podran veure les millores fetes en l’arranjament de l’edifici residencial (magatzem i sales de treball); la recuperació de l’audiovisual de la cripta arqueològica; l’endreçament del tancament de l’espai arqueològic de l’entrada; i l’arranjament de l’esplanada de l’aparcament.

Cal recordar que el monestir d’Avinganya va ser la primera fundació de l’ordre de la Santíssima Trinitat a la Península Ibèrica, bastit a partir del segle XIII sobre una assentament andalusí. Va tenir una etapa d’esplendor al segle XIV quan la família Montcada, senyors de la baronia d’Aitona, el van triar com a panteó. Posteriorment va ser un gran noviciat que va donar la imatge barroca que té l’edifici actualment.

Avinganya esdevé un excel·lent punt de partida per descobrir l’encís del Baix Segre, on el riu forma una estreta vall abans de desembocar a l’Ebre. Cada municipi té un ric patrimoni, com per exemple: l’ermita i poblat ibèric de Carrassumada (Torres de Segre); el poblat ibèric de Gebut (Soses); el poblat del bronze final de Genó, l’església de Sant Joan de Carretelà o el castell dels Montcada (Aitona); la necròpolis de Roques de Sant Formatge o el poblat visigòtic de Bovalar (Seròs); el monestir cistercenc d’Escarp (Massalcoreig) i l’assentament de l’edat del ferro de la Serra del Calvari (la Granja d’Escarp).