Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Marcel Mauri i Eunice Romero enceten el tercer cicle ‘Pensar en l’actualitat’ de l’IEI amb un debat sobre ‘Repensar el país’ i la cohesió social

El vicepresident primer i portaveu d’Òmnium Cultural ha estat el protagonista de la primera de les quatre sessions del cicle, que ha tingut com a moderador Jordi Coiduras

La ‘Cohesió social’ ha estat avui la protagonista de la sessió inaugural del tercer cicle ‘Pensar l’actualitat’. Organitzat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, aquesta primera jornada ha tingut com a ponents Eunice Romero i Marcel Mauri, que han signat un debat que ha estat moderat per Jordi Coiduras. 

Enguany, el cicle ‘Pensar en l’actualitat’ es dedica al tema ‘Repensar el país’, i ho fa al voltant de quatre eixos que donaran peu a quatre debats: la cohesió social (que ha estat la temàtica d’avui), la cultura, l’organització política i, per acabar, el camí a emprendre per aquest país. Es tracta, doncs, d’oferir diferents visions al voltant de quatre àmbits tots ells decisoris en la construcció de qualsevol societat moderna, més encara en el context de la Catalunya actual.

Els protagonistes d’avui han estat Eunice Romero, politòloga i investigadora del GRECS (Grup d’Estudis sobre Cultura i Societat de la Universitat Oberta de Catalunya); Marcel Mauri, historiador i periodista que actualment exerceix de vicepresident primer i portaveu d’Òmnium Cultural, doctor en periodisme per la Universitat Pompeu Fabra, llicenciat en història per la UAB i professor d'Història del periodisme i ètica periodística de la Universitat Pompeu Fabra; i el pedagog Jordi Coiduras, professor de Didàctica i Organització Escolar del Departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL.

El cicle seguirà el dimarts 23 d’octubre amb ‘Cultura catalana’ i Pep Coll i Margarida Aritzeta, en una sessió moderada per Montse Torres; tornarà el 22 de gener amb Montserrat Guibernau i Ferran Requejo, que tractaran sobre ‘Organització política’ en un debat moderat per Rosa Burrell; i es clourà el 5 de febrer, quan Josep Maria Esquirol i Gemma Calvet debatran sobre la pregunta ‘I ara què? en una sessió moderada per Xavier Quinquillà. 

 

Enllaç Vídeo resúm del DEBAT / Repensar el país / Cohesió social / Amb d’Eunice Romero, Marcel Mauri i Jordi Coiduras (IEI 9/10/2018)