Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

La Comissió de l’Horta enceta els actes del seu 25è aniversari amb una exposició a l’IEI

La Galeria de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit avui la inauguració de l’exposició ‘Vivències i records de l’Horta de Lleida’, que es podrà veure fins el 30 de setembre, en un acte que ha estat presidit per la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, acompanyada pel diputat Paco Cerdà i el regidor de la Paeria de Lleida, Joan Queralt.

La mostra està organitzada per la Comissió de l’Horta de la Federació d’Associació de Veïns de Lleida i s’emmarca dins els actes de celebració del 25è aniversari de la creació d’aquesta entitat.

Aquesta fita coincideix, a més, amb la celebració del 15è Aplec de l’Horta, motiu pel qual s’han programat un seguit d’actes que culminaran el 21 d’octubre. Aquests activitats inclouen l’exposició que s’ha inaugurat avui, l’actuació a l’ermita de Butsènit de Carolina Blàvia dins el Dia Internacional de les Dones Rurals (15 d’octubre) i la xerrada ‘Una mirada al cel nocturn de l’Horta. Història de les estrelles’, a càrrec de Ramon Drudis, enginyer lleidatà, divulgador i socialitzador de la ciència astronòmica, que tindrà lloc el 19 d’octubre al Local Social del Camí de la Mariola, així com una observació astronòmica, mitjançant telescopi, del cel de l’Horta.

La jornada final, la de l’Aplec de l’Horta, se celebrarà el 21 d’octubre al Local Social de la Partida d’Arques de Rufea, i inclourà un esmorzar, una tirada de bitlles, un espectacle del comediant Gran Magí, un acte amb diferents reconeixements, un dinar de germanor i l’actuació del Trio Habana.