Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’Institut d’Estudis Ilerdencs acull la cloenda de les jornades d’homenatge a Carles Hac Mor Ponències, taules de debat, accions i micro-ponències són les activitats programades dins una cita que també ha servit per inaugurar una exposició a la galeria

L’Institut d’Estudis Ilerdencs acull avui la segona i darrera jornada de ‘Per Mor de l’Hac-Contra-homenatge LleiDadà a Carles Hac Mor’, les jornades dedicades al poeta lleidatà que han estat organitzades per la Paeria i la Diputació de Lleida a través de l’IEI i que han estat comissariades pel poeta Carles M. Sanuy.

Aquesta segona jornada està centrada en la faceta d’agitador i dinamitzador cultural de Carles Hac Mor. L’activitat ha començat amb diferents ponències sobre ‘Del no-Art al FracassArt. L’activisme i el pensament crític d’en Carles Hac Mor’, en què hi han participat Antoni Clapés, Vicenç Altaió i Joan Minguet Batllori, que també han protagonitzat una taula de debat moderada per la vídua de l’homenatjat, Ester Xargay.

Per la tarda s’han programat un seguit d’accions i micro-ponències sobre el tema ‘Postures i pastures de Carles Hac Mor’, amb Miquel Àngel Marín (músic), Dolors Miquel (poeta), Francesc Gelonch (cinema) i Eduard Escoffet (poeta i activista cultural), tot plegat moderat per Antoni Clapés. La jornada es tancarà a les 17.30 hores amb la projecció de la pel·lícula ‘Marcel Duchamp (entre nosaltres) retard en vídeo’, dirigida per Eugeni Bonet i protagonitzada per Carles Hac Mor.

Cal recordar que la primera jornada, celebrada ahir, va fixar el seu anàlisi en l’obra de Carles Hac Mor. Així, després de la inauguració i la lliçó inaugural, oferta per Pepa Balasch al Palau de la Paeria, l’activitat es va traslladar a l’IEI, primer amb la inauguració al claustre de l’exposició ‘Els llibres de Carles Hac Mor’, amb la col·laboració de la Fundació ‘Lo Pardal’ i presentada per Josep Miquel Garcia, i després amb un seguit de ponències i debats. Primer, sobre el tema ‘De la poesia i de l’anti-poesia de Carles Hac Mor’, amb Jordi Marrugat, Margalida Pons, Josep M. Sala-Valldaura i Manel Guerrero, i més tard amb una taula de debat moderada per Xavier Garcia amb aquests mateixos protagonistes.

També cal esmentar, a més, que el dimecres al vespre va tenir lloc al Cafè del Teatre la presentació dels llibres ‘Tant per llibre’ i ‘Obra completa punt dos’, publicats per la Diputació de Lleida a través de l’IEI, amb la qual cosa l’obra completa de Carles Hac Mor ja està a disposició de tots els lleidatans.