Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI rep la visita del doctor Luis M. Chiappe, una autoritat mundial en paleontologia Ha examinat els fòssils de la Secció de Geologia i Paleontologia de l’IEI referents a petits esquelets d’aus del jaciment de la Pedrera de Meià.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha rebut aquest dijous la visita del doctor Luis M. Chiappe, reconegut paleontòleg, director del Museu de Ciències Naturals de Los Angeles (Califòrnia).

El motiu de la presència a Lleida de Chiappe ha estat la visita que ha fet a l'IEI, on ha pogut observar els fòssils que es guarden a la Secció de Geologia i Paleontologia referents a petits esquelets d'aus del jaciment de la Pedrera de Meià. Es tracta de peces d'un alt valor científic en les quals aquesta secció de l’IEI ha treballat més de 40 anys.

Aquesta és la segona visita que el doctor Chiappe efectua a l’IEI, on avui ha estat acompanyat per Antoni Lacasa, coordinador de la Secció de Geologia i Paleontologia del Departament de Ciència i Tecnologia de l’IEI.

Nascut a Buenos Aires (Argentina) al 1962, Luis M. Chiappe (1962) és un paleontòleg de prestigi internacional conegut pel seu descobriment del primer sauròpode, en llocs d’implantació en terres de la Patagònia en 1997.

Actualment és el vicepresident d'investigacions i col·leccions al Museu d'Història Natural del Comtat de Los Angeles i director de l'Institut del Dinosaure. També va ser investigador de postdoctorat al Museu Americà d'Història Natural de Nova York. És famós per la seva recerca sobre origen i evolució primerenca d'aus, professor adjunt a la Universitat de Califòrnia del Sud, i autor de nombrosos llibres. També és membre de la Fundació John Simon Guggenheim, ha estat guardonat per la Fundació Alexander Humboldt i és membre investigador de l'Acadèmia Xinesa de Ciències Geològiques.