Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI porta a Tremp i Bellpuig la cantata escènica ‘Carmina Burana’, l’espectacle de comiat del seu 75è aniversari

Es tracta d’una versió en format més reduït, per a grup de percussions i dos pianos, que la que es va poder veure a La Llotja

Aquest cap de setmana, l’Institut d’Estudis Ilerdencs està portant al territori l’espectacle que serveix com a cloenda dels actes de commemoració del seu 75è aniversari. Es tracta de la cantata escènica ‘Carmina Burana’, del compositor alemany Carl Orff, que avui s’ha pogut veure al Teatre La Lira de Tremp i demà diumenge a les 19.00 hores visitarà el Teatre Armengol de Bellpuig. La sessió d’avui ha comptat amb la presència del diputat i alcalde Tremp, Joan Ubach.

El públic de Tremp ha pogut gaudir d’una versió en format més reduït que la que es va poder veure al Teatre de la Llotja de Lleida a finals de març. En aquella ocasió es tractava de la versió simfònica, amb cors, solistes i una abundant i esplèndida percussió dins una nodrida orquestra simfònica, tot plegat amb l’Orfeó Lleidatà i l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida. En el cas de la sessió programada a Tremp, s’ha ofert una versió del mateix autor, molt reeixida, on l’aparell orquestral queda reduït a un grup de percussions i dos pianos solistes, però conservant tota la massa coral.

Cal precisar que, de la col·lecció completa dels ‘Carmina Burana’, el seu compositor, Carl Orff, va escollir 25 cançons i les va ordenar de manera que poguessin representar-se en un escenari, tot i que en l'actualitat s'acostuma a interpretar en versió concert com la d’avui o, en ocasions especials, en versions com la de La Llotja.