Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI obre el Congrés Internacional ‘Valors en una societat canviant: educar en xarxa’, un dels actes centrals del 75è aniversari de la seva fundació

El doctor Ramon Flecha, de la Universitat de Barcelona, ha ofert la conferència inaugural d’un congrés que se celebrarà fins dissabte.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest vespre la inauguració del 1r Congrés Internacional ‘Valors en una societat canviant: educar en xarxa’, que se celebrarà fins dissabte i que serà un dels actes principals del 75è aniversari de la fundació de l’IEI.

La conferència inaugural ha anat a càrrec del doctor Ramon Flecha, de la Universitat de Barcelona, en un acte que ha comptat amb la presència de Montserrat Macià, directora de l’IEI; Carles Alsinet, degà FEPS de la Universitat de Lleida; Miquel Àngel Cullerés, delegat territorial d’Ensenyament; i Joan Busqueta, vicepresident del CSIC-CECEL. Flecha ha parlat de Valors en una societat canviant: els reptes de la participació i l’autoritat en la societat de la informació, en una conferència que ha estat presentada pel doctor Fidel Molina (Universitat de Lleida i Secció de Sociologia i Educació de l’IEI).

Tots ells han destacat que, lamentablement, el congrés estarà marcat per l’empresonament, conegut poques hores abans, de bona part del Govern de la Generalitat de Catalunya. Montserrat Macià ha volgut tenir un record per a tots ells i ha desitjat que ben aviat es pugui retornar a una situació de normalitat i que el congrés es pugui desenvolupar sense més daltabaixos. En aquest sentit, ha recordat que hi haurà prop d’una cinquantena de comunicacions i més de 130 participants. Avui mateix, a més, s’ha fet la presentació dels pòsters a la Sala Montsuar. 

Des de l’any 2011, la secció de sociologia i educació de l’IEI ha estat organitzant jornades anuals al voltant de l’educació i els seus valors en la societat del segle XXI. Ho ha fet amb l’objectiu de treballar per la transformació i la millora, tot reflexionant conjuntament amb els experts i amb els professionals que hi intervenen des de l’escola bressol fins a la universitat, per aprendre compartint experiències, neguits i projectes des de mirades diverses.

Enguany, en el marc del 75è aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i amb el mateix objectiu però amb una voluntat encara més àmplia, s’ha organitzat, amb el suport del CSIC-CECEL, aquest congrés que aglutina les temàtiques tractades en aquests anys. Pretén ser un espai d’interacció, de trobada i diàleg reflexiu i científic entre els professionals que treballen en educació, en sentit ampli a les terres de Lleida, a Catalunya, a l’Estat espanyol i arreu del món. L’intercanvi de coneixements des de mirades i llocs i experiències diverses és una oportunitat per l’enriquiment mutu. Les aportacions poden ser resultats d’investigacions científiques o aplicacions pràctiques i es poden presentat en format de pòster o comunicació.

El 1r Congrés Internacional ‘Valors en una societat canviant: educar en xarxa’ s’articularà en diferents taules rodones, comunicacions i conferències que es desenvoluparan dijous, divendres i dissabte, en què el congrés viurà la seva cloenda amb la xarrada Educar en xarxa, les TIC: Valors en una societat canviant?, a càrrec de la doctora Marina Subirats, de la Universitat Autònoma de Barcelona.