Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Joan Reñé presideix a l’IEI la presentació del llibre que el diari La Mañana oferirà als seus lectors per Sant Jordi

Es tracta de ‘Dictadura i democràcia. Les Borges Blanques 1923-1936’, de Marc Macià, obra guanyadora del Premi d’Història Local Josep Lladonosa

El president de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Reñé, ha presidit avui la presentació del llibre ‘Dictadura i democràcia. Les Borges Blanques 1923-1936’, de Marc Macià, obra guanyadora del 27è Premi d’Història Local Josep Lladonosa i que el diari ‘La Mañana’ oferirà per Sant Jordi als seus lectors.

L’acte s’ha celebrat a l’Aula Magna de l’IEI i, a més de Joan Reñé, que ha destacat que el Premi Josep Lladonosa és “un guardó de referència” dins la cultura catalana, hi han participat Josep Ramon Ribé, director de ‘La Mañana’; Antoni Perea, alcalde d'Alguaire; Manel Lladonosa, president de la Fundació Josep Lladonosa; i Marc Macià, autor del llibre.                                                       

L'historiador borgenc Marc Macià va ser el guanyador d’aquets premi concedit per l'Ajuntament d'Alguaire, un guardó que va compartir ex aequo amb el també historiador de Llardecans Josep Joan Mateu (per un treball sobre el canal d'Aragó i Catalunya). Macià és doctor en Història Contemporània per la Universitat de Lleida (UdL) i l’obra guanyadora del premi és fruit, en part, de la seva tesi doctoral 'Dictadura i democràcia en el món rural català: Les Borges Blanques 1923-1945' sobre la història d'aquest període a la capital de les Garrigues.

Els premis Josep Lladonosa distingeixen els estudis d'història local en l'àmbit de les terres de llengua catalana. Els atorga l'Ajuntament d'Alguaire i el Patronat Josep Lladonosa i Pujol en honor a aquest historiador i cronista d’Alguaire que va destacar pels seus treballs d'investigació sobre la història de les comarques de Lleida i que va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat el 1982.