Facebook Twitter Instagram Google + YouTube flickr 

Seu electronica

Inauguració de la segona edició del festival de novel·la negra ‘El Segre de Negre’

La directora de l’IEI, Montserrat Macià, ha participat aquest divendres en l’acte d’inauguració de la segona edició del Festival El Segre de Negre que se celebra els dies 2 i 3 de juny, dedicat a la novel·la negra a les Terres de Lleida i organitzat per Pagès Editors. L’acte ha tingut lloc al Convent de santa Clara de la ciutat de Lleida, i ha comptat amb la participació de la directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès; i la regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra.

Després dels parlaments, el festival ha continuat amb la interpretació musical a càrrec de la companyia de teatre Improsia de Lleida amb l’espectacle Improblackshow,. Posteriorment, ha tingut lloc la taula rodona Combat entre gèneres literaris amb els autors, Pep Coll, Andreu Martín i Margarida Aritzeta, actuant com a moderador Sebastià Benassar.

Per demà dissabte dia 3 de juny les activitats previstes són aquestes:

  • 10.00 hores, Aula magna de l’IEI.- Taller teòric i pràctic de novel·la negra, a càrrec de l’escriptor i periodista, David Marín.
  • 12.00 hores, Plaça sant Francesc.- conta contes detestivesc amb Sac Espectacles (per als més petits)
  • 11.30-12.30 hores. Aula Magna de l’IEI.- Presentació de les últimes novetats de novel·la negra i signatura de llibres: Memòria d’un crim, d’Alexandra Cuadrat; Olivier H, de Gemma Artasu, Els bessons rere la finestra, d’Esther Vila; No es poden donar tants llangostos a la sibeca, d’Àngel Vallverdú; i Seixanta-vuit, de Ramon Usall, conduïts per Ramona Solé.
  • 12.45-13.45 hores.- Presentació de les últimes novetats de novel·la negra i signatura de llibres: Ciutat fantasma, de David Marín; Procés enverinat, de Salvador Balcells; Sense cadàver, de Fàtima Llambrich; i La noia que va sortir d’un quadre de Botticelli, de Josep M. Quintana, conduïts per Emili Bayo.
  • 17.00 hores. Aula Magna de l’IEI.- Projecció d’anuncis publicitaris relacionats amb la novel·la negra, a càrrec de Paco Bescós.
  • 18.00 hores. Aula Magna de l’IEI.- Taula rodona sobre Literatura i cinema negre, amb Anna M. Villalonga (escriptora), Judit Colell (directora de cinema), Neith Sentís (directora lleidatana de cinema) i Charo González (experta en literatura negra). A més, es projectarà el curt A l’ombra de la muntanya, de Neith Sentís, conduïts per Montse Sanjuan.
  • 19.15 hores.- Aula Magna de l’IEI.- Homenatge a l’escriptora Isabel-Clara Simó. Conversa entre l’escriptora –recent Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2017- i Llorenç Capdevila.
  • 20.30 hores. Aula Magna de l’IEI.- Lliurament del premi del concurs de tweets #micronegre i clausura del festival.

La idea, que va sorgir després que s’hagi constatat un increment en l’interès per la lectura de novel·la negra a les comarques de Lleida, és fruit també de l’auge d’escriptors lleidatans que han començat a escriure novel·les en aquest gènere i es consolida enguany amb la segona edició.