Facebook Twitter Instagram Google + YouTube flickr 

Seu electronica

El concert de presentació del 16è Festival de Música de Rialp ret homenatge a Piazzolla, un dels grans renovadors del tango

El certamen, fruit de l’esforç de Rialp Musical Associació, oferirà durant tot l’estiu concerts com el d’avui, en què el protagonista ha estat aquest compositor argentí. L’activitat s’ha inclòs dins els actes del 75è aniversari de la fundació de l’IEI

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquesta tarda el concert de presentació del 16è Festival de Música de Rialp, en què, sota el nom de Concert en homenatge a Piazzolla, el Quintet Mar del Plata ha desgrat bona part de les peces més conegudes d’aquest bandoneonista i compositor argentí. El concert forma part dels actes de celebració del 75è aniversari de la fundació de l’IEI.

El programa ha inclòs temes com ara Prepárense, Milonga del Ángel, Chau París, Soledad, Celos o Calambre, totes elles creades per Astor Piazzolla, a més de peces tan conegudes com El día que me quieras i Por una cabeza, que va popularitzar Carlos Gardel, o Che Bandoneón, d’Aníbal Troilo.

Astor Piazzolla (1921-1992) va ser un bandoneonista i compositor argentí que està considerat com un dels músics més importants de tango de la segona meitat del segle XX. Conegut com El gran Astor, va contribuir en la seva renovació, tot i que els tangueros ortodoxos el consideraven l'assassí del tango, al qual va saber transmetre el seu caràcter fort, irreverent, apassionat i fins a intolerant.

Avui ha homenatjat la seva figura el quintet Mar del Plata, una formació de cinc músics de reconegut prestigi que, a part dels seus projectes personals, col·laboren habitualment entre ells. Per aquest projecte, proposen obres principalment de Piazzolla i també d’altres compositors que van tenir algun lligam amb ell. Tot referenciant el lloc de naixement d’Astor Piazzolla en el nom del grup, amb aquest i altres concerts li tributen un homenatge permanent, interpretant les seves partitures originals amb la formació instrumental que el compositor argentí va disposar.

El Festival de Música de la Vila de Rialp és el resultat de l’esforç de Rialp Musical Associació, una entitat que va néixer per a donar vida i alè a la cultura musical, fent divulgació de la seva bellesa auditiva i amb el propòsit de donar-la a conèixer, fer-la estimar i difondre els seus sons i artistes arreu del territori, fins al punt que l’associació ha esdevingut un magnífic ambaixador del municipi arreu del territori. L’edició d’enguany del festival és la continuïtat i el resultat de molts anys del treball i l’esforç d’un grup de persones per tal d’oferir un camí essencial per gaudir de la cultura musical del Pallars.

Un cop celebrat aquest concert de presentació a l’IEI, el festival es desplaçarà al seu hàbitat natural, el Pallars, per oferir un seguit de concerts que començaran aquest mateix dissabte dia 15 a l’església parroquial de Rialp amb Los Chicos del Coro-Les Petits Chanteurs de Saint-Marc. Els concerts se succeiran durant tot l’estiu i fins al 26 de setembre amb noms com ara Antonio Tolmos, Cuarteto Casals, Merel Quartet, Ignacio Henderson, Amadeus Chamber Orchestra of Polish Radio, Jesús Reina, Núria Gorchs, José Manuel González, Edoardo Torbianelli o Arcattia, a més de projeccions de pel·lícules i conferències.