Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Conferència sobre ‘Els valors de la Reforma a la societat’, al cicle ‘500 aniversari de la Reforma Protestant’

 

L’Aula Magna de l’IEI ha acollit la conferència Els valors de la Reforma a la societat, a càrrec de Guillem Correa Caballé, director executiu de la Societat Bíblica a Espanya, en el marc de la celebració del cicle 500 aniversari de la Reforma Protestant, organitzat per la Diputació de Lleida, l’IEI, el Consell Evangèlic de Catalunya i l’Església Evangèlica Baptista.

La Reforma, tot i que en els seus orígens es va tractar d’un moviment religiós, ben aviat va adquirir dimensions de caràcter polític, social, econòmic i cultural, i va desencadenar la crisi més greu que va conèixer el cristianisme en tota la seva història. A partir de la Reforma, el món cristià va caracteritzar-se per l’existència d’una pluralitat de creences i d’esglésies –l’Església catòlica per una banda, i les diverses Esglésies protestants per una altra– que s’havien intentat combatre al llarg de l’època medieval.

Arribats a les acaballes de l’edat mitjana, hi havia en alguns sectors de la societat europea un profund malestar contra certes de les seves pràctiques. Durant el període comprés entre els segles XI i XIV, l’Església catòlica havia adquirit un gran poder polític, econòmic i cultural. Malgrat tot, això l’havia portada a un allunyament de les seves funcions espirituals i a una dedicació creixent als afers temporals i polítics.