Facebook Twitter Instagram Google + YouTube flickr 

Seu electronica

Anna Sàez, Miquel Pueyo i Amat Baró, protagonistes del cicle ‘Del franquisme a la democràcia’ de l’IEI L’acte s’ha emmarcat en el 75è aniversari de la fundació de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que se celebra durant tot l’any.

 

El ‘Cicle de diàleg del món d’ahir i del món d’avui-Del franquisme a la democràcia’ ha celebrat aquest vespre la seva quarta sessió, que ha tingut com a eix ‘El canvi democràtic i la cultura. La refundació i el món d’avui’. El cicle està organitzat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs i s’emmarca dins els actes del 75è aniversari de la seva fundació, que se celebren durant tot l’any.

Amb l’Aula Magna de l’IEI com a escenari, el debat d’avui ha tingut com a protagonistes la periodista Anna Sàez i el doctor en Filologia Miquel Pueyo, en una sessió que ha estat moderada per Amat Baró, filòleg i tècnic lingüístic al Consorci per a la Normalització Lingüística de Lleida. Cal recordar que Anna Sáez és col·laboradora al diari Segre i a les revistes Sàpiens i Descobrir, a més de a Catalunya Ràdio, i autora de diversos llibres vinculats a la ciutat de Lleida, al territori de Ponent i al seu patrimoni cultural, mentre que Miquel Pueyo es professor de la UdL, on dirigeix la Càtedra de Periodisme i Comunicació, a més de ser diputat al Parlament de Catalunya, Secretari de Política Lingüística i delegat del Govern de la Generalitat a Lleida.

Un cop celebrada aquesta jornada, el cicle s’aturarà fins al 8 de novembre, en què se celebrarà la sessió de cloenda, que consistirà en la taula rodona ‘Incerta glòria. Les cruïlles de la cultura catalana’, on està previst que intervinguin Isabel Clara Simó, Enric Juliana, Maria Bohigas i Bernat Puigtobella, en una sessió que estarà moderada per Miquel Andreu.

El ‘Cicle de diàleg del món d’ahir i del món d’avui-Del franquisme a la democràcia’ va començar el passat 3 de maig i fins ara ha comptat amb les aportacions de Jordi Amat, Maria Josepa Gallofré, Josep Maria Forné, Marc Macià, Paola Lo Coscio, Manuel Lladonosa, Joana Soto, Manuel Delgado i Montserrat Iniesta.